Dom > Novice > Vsebine
Kansas City Power & Light bo namestil 1000 EV polnilnih postaj
- Apr 16, 2017 -

Če bi bilo več EV polnilnih postaj, bi bilo več EV, argument je. Če bi bilo več EV, bi bilo več EV polnilnih postaj, teče nasprotni argument. In okrogle in okrogle gremo. Danes pošljimo ljubezen do ljudi v Kansas City Power & Lightu, ki se je pred letom dni odločil, da bi prekinili tekočo razpravo in začeli graditi EV zaračunavanje infrastrukture na svojem področju storitev.

KCP & L EV zaračunavanje omrežja

Leta 2015 se je KCP & L odločil, da ponudi 20 milijonov dolarjev za namestitev 1.000 EV polnilnih postaj v in okoli Kansas City. Ta program je zdaj skoraj končan in je Kansas City spremenil v enega najhitreje rastočih EV trgov v Ameriki. "Tukaj je malo gibanja, ki poteka sredi države, ki upravlja z letalom," pravi Chuck Caisley, podpredsednik KCP & L's za trženje in javne zadeve. "Mi smo zelo vznemirjeni glede možnosti te vrste prevoza, zato smo želeli biti katalitični do tega."

Polnilne postaje EV ne prehajajo le iz mestne hiše ali v nakupovalne centre. Namestijo se na delovnih mestih, v stanovanjskih garažah, v trgovinah z živili, na mestnih parkiriščih in na športnih športnih stadionih. Ideja je, da ljudem omogoči, da zaračunavajo svoje avtomobile, ko se ukvarjajo z njihovimi mobilnimi telefoni, pri tem pa se vključijo v vsakdanje življenje. Polnjenje je bilo brezplačno med fazo namestitve, vendar se pričakuje, da se bo to poletje začelo preiti na plačilo.

Za KCP & L, namestitev EV polnilnikov je več kot čist prevoz. Gre za ponovno razmišljanje o energetski mreži prihodnosti in ni treba graditi več elektrarn. Caisley pravi, da je električno omrežje KCP & L'je bilo zgrajeno za delo v vročih poletnih dneh, ko je uporaba klimatske naprave največja. Posledično je sistem nezadostno porabljen za 80% časa. Kupci so že plačali električno omrežje in elektrarne. Dramatično povečanje porabe električne energije bi znižalo stroške KCP & L'per-unit in bi lahko pomenilo nižje stroške za svoje stranke.


"Ko v vašem domu vklopite dodatno televizijo, to ni dovolj za spremembo te enačbe," pravi Caisley. "Toda, ko govorite o segmentu [avtomobilski industriji], to je kar 25 do 30% celotnega gospodarstva in ga elektrificiramo, govorite o znatni količini povečane porabe električne energije, kar pomeni, da zdaj uporabljamo to infrastrukturo, ki so jo kupci plačali toliko bolj učinkovito. "

Dodaja, da električna energija, ki jo podjetje prodaja, vedno bolj čisti. Fosilna goriva ustvarjajo upadajoči delež električne energije v območju. Jedrske in obnovljive vire predstavljajo skoraj polovico. "Samo sedimo v Savdski Arabiji, ki je enakovredna vetru," pravi.

Podjetje za utekočinjenje je od svojega lokalnega regulatorja v Kansasu in Missouriju dobilo hladen sprejem. Ko je zaprosil za dovoljenje za dodajanje 2 ali 3 cente mesečne pristojbine za račune strank, da bi pomagali plačati za namestitev in vzdrževanje polnilnih postaj, so regulatorji Kansas rekli ne. Missouri se še ni odločil o prošnji.

David Nickel, potrošniški svetovalec odbora Citizens 'Utility Ratepayer Board, pravi: "KCP & L je vsekakor brezplačen, da uvede kateri koli program Clean Clean Network, ki ga želijo. Vprašanje postane, ali stroške zaračuna potrošniku ali ne. To je preprosto ne. "Ja, David, tako je. Nihče v pravem pomenu ne bi želel plačati 3 cente na mesec, da bi izboljšal kakovost zraka in zmanjšal tveganje za zdravje s spodbujanjem uporabe avtomobilov brez emisij. Zakaj nihče nikoli ne more razumeti gospodarske koristi, ki nastane, ko ljudje živijo dlje in bolj zdravo življenje?

Podobno pigheaded odziv regulatorjev igral v Kaliforniji pred leti. Na koncu je zakonodajalec stopil v in preprosto pooblaščeni gospodarske službe prenehali govoriti na nekaj penijev in začeti zagotavljati rešitve za nizke emisije za skupnost. Presenetljivo je, da so utility podjetja v zlati državi ugotovila, da je zelena energija dejansko dobra za poslovanje. Kdo ga je pregnal, kaj?


Copyright © Besen-Skupina Vse pravice pridržane.